joi, 19 ianuarie 2012

Surse de venit pentru comertul electronic

Cum sa facem un site ca sa castigam bani


In ultimul articol am ales sa vorbesc despre cateva obiective pe care trebuie urmarite daca vrem sa castigam bani din siteul propriu.
Primul lucru care este foarte important sunt investitiile. Inainte de a incepe o afacere online trebuie sa punem intrebarea daca suntem pregatiti sa investim? Trebuie sa investim timp pentru ca obtinerea primele rezultate necesita mult timp pantru faza initiala a muncii. Trebuie investit timpul ca in viitor sa fie obtinut profitul dorit dupa care timpul pierdut va fi restituit.
            Ceea de a doua investitie se refera la bani, pentru un castig trebuie investit ceva bani. Nu ma refer la o investitie directa ci la investitie de bani in cunostinte si in necesitatile tehnice. Aceasta investitie nu necesita foarte mult, la momentul actual preturile la serviciile web sunt foarte accesibile, cheltuielile pentru faza de initiere vor fi in jurul 200euro, mai ales ca in internet se poate gasi usor orice tip de informatii. Lansarea firmei in lumea reala coste cu zeci de ori mai mult.
            O alta investitie necesare pentru a incepe comertul online este investitia in cunostinte. O mare parte de cunostinte trebuie sa le avem de la inceput, restul o sa le invatam pe parcurs. Unele cunostinte trebuie trebuie cumparate iar altele poate fi obtinute gratis. Cu timpul se obtine si experienta, iar cu cat va fi mai mare experienta, cu atat mai bine se intelege din ce se poate obtine bani in comert online.
            Daca am decis sa investim in toate cele enumerate mai sus trebuie sa rezistam pe piata, pentru ca conform statisticii daca mentinem afacerea pe internet timp de un an, mai mult ca sigur vom ramanen in joc si vom castiga bani buni.
Urmatorul pas este asimilarea alfabetul internetului nu e un secret, mai mult de 90% dintre antreprenorii de succes din Internet, la inceputul lor de cale, de asemenea, nu cunosteau mai nimic din domeniul dat. Doar insistenta lor le-a permis sa studieze toate nuantele si sa atinga rezultate frumoase. Neaparat trebuie un profil pe mess, un e-mail, un cont electronic(de exemplu PayPal), trebuie studiate bazele HTML, PhP, MySQL si altele de ce avem nevoie pentru realizarea scopurilor. Dupa pregatirea psihologica se intelege necesitatea investitiilor in afacerea online si se ibtine cunostintele necesare de realizare a paginilor web si se poate trece la etapa de promovare a afacerii.
In orice nisa trebuie urmarit regurile pietei, crearea siteului este foarte putin, conteza foarte mult creativitatea, promovarea paginii in motoarele de cautare, factorul de inovatie si altele.
Dupa toate acestea trebuie sa sacrificati timp pentru intretinerea afacerii. trebuie acordat zilnic cate 2-3 ore afacerii online, trebuie invatat sa combinam jobul sau studiile cu afacerea online, traitul doar cu internetul nu se merita. Multi se includ in afacerile online pana peste cap si nu mai ies din casa si astfel peste 2 luni se epuizeaza moral, de aceia afacerea online trebuie adaptat cu viata cotidiana.
Siteul trebuie sa aiba o grafica atragatoare si o strucutra simpla, pentru ca odata ce  clientii acceseaza siteul stie de are de facut fara sa se rataceasca. Trebuie ales un nume simpla, sa fie usor de retinut. Pe urma trebuie retinut un lucru foarte important ca orice site castiga bani doar daca e vizitat, care poate fi realizate prin promovarea masiva inscriind in cat mai multe directoare. Un alt obiecti este creearea bloguri in care sa apare articole care cuprinde numele siteului si cuvintele cheie si promovarea pe cat mai multe forumuri, toate acestea face ca firma sa fie gasit mai repede de google.
In concluzie pe baza articolelor postate anterior se poate obtine bani pentru un site de comert online prin mai multe surse si metode. Principala surse de profit pe langa aplicarea adaosului pentru produsele si serviciile de vanzare este venit din publicitate. La momentul actual este cea mai buna metoda de a castigaa bani, insa siteul trebuie sa aiba un trafic serioa spre site, iar asta necesita o investitie mai mare in promovare. Pentru a obtine venit din publicitate neccesita multa rabdare, deoarece promovarea siteului poate dura si 6 luni.
O alta metoda de a castiga bani este vanzarea diferite tipuri de publicitate pe site. Astea poate fi banere, linuri, articole si multe altele. In ziua de azi in internet sunt o multime de programe de afiliere si agentii cu ajutorul carora sa poate monetiza usor siteul. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu